Högt med benen och tidig kväll

Uppe å väckte tuppen idag, men han somna om direkt vi åkte…

å det gjorde jag å innan planet ens rört sig… så skönt att sova på flygplan! Jag är grym på det faktiskt 🙃

Kom fram och hittade biluthyrningen. Tilldelades en BMW istället för den Opel vi beställt och det va väl helt OK. Uffe körde oss på både stora och små vägar idag och vi har upplevt en himla massa fint. Svårt att fånga på bild och svårt att ge rättvisa med ord – måste upplevas! Det är så vackert där vi åkt att man nästan blir tårögd!

Vi startade på Glenturret distillery (det äldsta destilleriet?). Här hittade vi också The Famous Grouse Experience. Eftersom det va lite väntan så startade med en fika… scones mmmm.

Sedan gick Gubbsen en tour medan Helena och jag mös omkring, fotade och fnissade. Handlade lite nyheter och sedan lämnade vi placet. Åkte via berg och dalar till Dalwhinnie distillery (det högst belägna). Här blev det dock inget handla för oss eftersom de sorter som fanns finns att köpa hemma til ungefär samma priser. Men det var fantastiskt fint här.

fortsatte sedan vår tripp till det första hotellet – the glen hotel i Newtonmore. Ett jättemysigt hotell i en liten by i bergen. Söndag idag så inte så mycket är öppet, men en matbutik för lite snacksinköp, Cola och bira räckte för oss. En bit mat på hotellet och sedan tidigt i säng… med benen högt efter mycket gå och stå idag… en lång och händelserik dag är till ända och det bästa av allt är att vi har massor kvar att se på vår minisemester 😉

IMG_6345

Fler bilder kommer när det finns tillräckligt med nät 😬

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s