Sverige levererar också!

Vaknade denna soliga varma söndag och gick ut på bryggan och åt vår frukost. Fantastiskt ställe vi hittat att övernatta på! Lugnt och fridfullt.

Vi fortsatte vår resa genom Smålands skogar via grusvägar som ringlar sig kors och tvärs. Hittade så småningom ”det gula huset Ekbacken” och våldgästade Erik och Nina. Vi va ju tvungen att se hur deras nya liv ser ut nu när vi ändå va så nära.

De såg ut som vanligt och verkade må bra. Stannade en stund för husesyn och kaffe med äppelpaj innan vi fortsatte på vår krokiga väg hemåt.

Det blev ett strandhugg vid en gratissyällplats: Helgenäs, för att laga lite mat. Här började det fyllas på med folk för natten redan vid 14-14.30-tiden. Jag tycker det är jättekonstigt att man inte nyttjar mer av dagen att se och uppleva saker… men det är jag det.

Söderköping är platsen för nästa stopp och vi tar in på ställplatsen precis invid kanalen. Ingen direkt autobahn för båtarna då det va helt lugnt medan vi va kvar…

DSC_0204

Kollade på första matchen innan vi tog en stadspromenad och mumsade i oss glass på Smultronstället. Strosade efter kanalen tillbaka lagom till den andra matchen och sedan var det gonatt för oss.

Idag har vi försökt oss på att se och lära lite av vår historia. Vi började vid Bergs slussar där vi gick runt och kollade på båtar först. Kom sedan till slusstrappan som ju är magnifik! Häftigt bygge! Kontrasterna är ju påtagliga när man dels ser de stora, vräkiga lyxbåtarna med sina sprättar till besättning kontra den lilla, spartanska pluttbåten som förmodligen gått i arv nån generation. Dels alla dessa förhållandevis moderna båtar kontra den gamla kanalen.

Men väldigt mysigt var det där. Ställplats (som man förmodligen behöver komma rätt tidigt för att få plats på), café och ett äventyrsgolf.

Fortsatte sedan för att shoppa loss på Cloetta. Det gick fort – vi visste vad vi skulle ha 😉

Tog oss sedan till Lantbruksmuseet i Ljusfallshammar. Massor med gammalt, traktorer, slädar, vagnar, verktyg och massor med annat. Spännande men inte det mest välorganiserade vi besökt.

Tänkte sedan besöka ett folkvagnsmuseum men det va såklart stängt, hade bara öppet första söndagen i månaden 🤔 (typ igår)… ett annat ställe vi tänkte besöka hade öppet alla dagar utom måndagar! Lite oflyt där.

Handlade på oss lite mat och har nu letat på en ställplats ute i ingenstans. Nästan vid sjön Tysslingen. Har sett första matchen och medan vi väntar på nästa fixar vi lite käk…

De är gött å leva!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s