Tillbaka till kända vägar

Ja då är vi åter på svensk mark sedan onsdag natt.

Åkte från Uniescie på förmiddagen i onsdags. Kände att vi ville påbörja den ”jobbiga” tillbakaresan för att komma med färjan. Vägen tillbaka gick förvånansvärt lätt… vi blev inte indirigerad på pyttevägar av vår GPS. Det gick mycket fortare än vad vi tänkt och vips så var vi vid färjeläget fyra timmar innan avgång 😛 Väl på båten kunde vi avnjuta Sveriges ”kross” av Mexiko… det blev en angenäm resa över till Svedala 🙂

Annica Kihlström Anderssons foto.Annica Kihlström Anderssons foto.

Båtturen var sex timmar lång, men jag sorterade upp lite bland foton på SD-kort och sparade över dem på en extern hårddisk (Skönt att ha fått sådant gjort) så jag slog ihjäl lite tid på så sätt.  Det var dessutom väldigt lite passagerare på båten så det va lugnt och tyst 🙂 När vi kom till Trelleborg åkte vi till den hittills sämsta ställplatsen, men så värt att slippa leta annan plats att sova på när man kommer mitt i natten.

Vaknade i hygglig tid och va då nästan ensam på ställplatsen… många hade förmodligen dragit till Polen eller Tyskland, men vi åkte norrut. Och när man ändå är i krokarna kan man ju stanna på Gekås 😛 så det gjorde vi. Tre timmar va vi där – lunch och shopping. Rätt lugnt för att vara semester och löntid…

Fortsatte sedan till våra ”bästkustingar” Taina ochWalle. Hade en fantastisk eftermiddag /kväll med dem innan vi slöt våra blå den här natten. Det finns alltid något vi kan prata om, de är roliga och fantastiskt trevliga. Att Taina sen har en grym känsla för piff och fix både inne och i trädgården gör att man blir grön av avund när man ser allt! Ja jag har verkligen tankat energi som man alltid gör i hennes sällskap! Vi stannade på deras tomt och sov där, tyvärr skulle de jobba så vi träffade dem inte på morgonen.

 

Vi skulle fortsätta till Hasses släkt i Jönköping men ringde dem först som tur va – broder med familj va i Lammhult. Vilken synd att den närmaste vägen va förbi Ullared igen 😛 och jaa, jag gick in en sväng till. En kort sväng på c:a en timme.

Sedan var det familjemys i Lammhult med Anders, Ulla, Gustav och Per. Grillning och lite surr innan läggdags och sedan en gemensam frukost innan vi drog vidare. Nästa stopp blev i Jönköping hos faster Anna. Vi tog henne med oss på en liten tripp i omgivningarna kring Huskvarna och vi åt vid Sannabadet. Därefter kaffe hemma hos Anna innan vi efter många timmar fortsatte.

 

Nu har vi några dagar att turista oss uppåt – hemåt och första stoppet blev utanför Aneby där vi hittade en kringla… en Tegelugn och en Fallossten. Man kan läsa lite mer om dem här.

DSC_0156DSC_0157DSC_0162

Sedan letade vi oss fram till en helt otroligt fin ställplats: Södra Kindas båtklubb. Rekommenderas varmt om ni är i trakten. Nu har vi hört Frankrike slagit ut Argentina och sett Uruguay gjort detsamma med Portugal och det är dags att sova…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s