Höga berg och djupa dalar

Enkel beskrivning av Norge.

Startade dagen med en kort tripp till Bergen. Knölig stad att åka husbil i men efter ett tags letande så hittade vi en parkering… Max 2 timmar! OK vi såg kön till Flöibanen och tänkte att nu gäller det att lägga på ett kol – det va en bit att gå från parkeringen också!

Väl där kände vi oss lite fångad i en turistfälla men so what!? vi ÄR ju turister. Det va helt klart värt resan… och väntan!

 

Vi hann upp – och ner igen, strosa i stadens gränder och uppleva Bryggen innan det var dags att flytta ekipaget! Det gick fort och smidigt… Hann inte mer än komma iväg heller förrän regnet ÖSTE ner… ibland har man tur.


Fortsatte nedåt Stavanger där vi sett ut en grej vi ville se och en ställplats. Knappt vi hittade till monumentet eftersom det verkligen inte finns utsatt på några sidor vart det låg- och en yttepytte skylt precis där man kunde parkera.

Det var helt klart värt ett besök trots att det blåste på rätt bra där. Ett vackert ställe för ett monument över 123 st som dog på en oljeplattform 1980.

DSC_0841

Vi hittade ställplatsen också, men den va lite tråkig och lite för central så vi åkte vidare. Hamnade på Brusand camping och det var faktiskt inte fel. Superfina platser, rolig lekpark för de som har barn med sig och fantastisk utsikt över havet… MAGIC!

Nu är det läge att ladda batteriet till kameran igen och det funkade bra den här gången också 🙂 När lampan släcks är batteriet laddat 😛

Vi har lämnat de höga bergen och djupa tunnlarna bakom oss nu…i alla fall bergen. Landskapet har förändrats till mer öppna fält nu, det är inte lika kantigt… nu ser vi vägarna en bit framför oss 🙂

Nu sovdags för imorgon väntar nya spännande äventyr…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s