Vaddå – vem jag?!?

Det där med att ha rätt eller fel – dina och mina åsikter – varför lägga energi på det?

Jag är det första att skriva under på att jag har åsikter – massor av åsikter och irriterar mig på massor av saker. Till vilken nytta? Det är oftast ingen (förutom möjligen Hasse) som får höra de värsta… Det som händer är att jag blir galet irriterad, lättstött och tjurig mot familjen, kollegorna och de andra oskyldiga jag möter i direkt samband med irritationsmomentet. Det är ju inte de som ska råka ut för min negativa energi.

Sedan är det egentligen bagateller, någon som kör ut precis framför mig i en korsning, någon som säger något som jag tycker är urbota dumt eller gör något på ett sätt som jag tycker är korkat. Okej – det är min åsikt, mitt tycke och mina värderingar – men oftast är de rätt dumma. När jag har tänkt efter lite så känner jag mig ofta lite skamsen över att jag tillåtit mig att påverkas så mycket av något som en ”oskyldig” medborgare gör i , vad jag tror och hoppas, ”sin egen värld” och lite ofokuserad.

Jag antar att det finns folk som irriterar sig på mig också på saker jag gör när jag är fången i min drömvärld och glömmer bort att blinka i en korsning, missar att svara på sms eller liknande. Och förmodligen känner även de som jag att det va väl onödigt att ödsla energi på sånt tok när man kan få en boost av att tänka positivt och le åt ”eländet” istället.

Relaterad bild

För länge sedan fick jag en fråga om hur jag kan vara så positiv, glad och hjälpsam jämt trots alla motgångar jag gått igenom. Jag har funderat på det till och från och jag tror att jag väljer att vara positiv. Jag har gått igenom så många stunder som jag beskrivit ovan att det idag inte känns bra att irritera sig, tjura ner sig eller bli förbannad på allt och alla.

JAG måste ta beslutet att se det braiga i det som sker, att hitta det som kan lyftas och förbättras i ”dumma” saker som händer omkring mig. Stunderna i vrede, irritation och tjurighet blir kortare eftersom jag snabbare kommer in i det positiva tänkandet. VAD blir bättre om jag är arg på en sekundfrekvens som någon drömmare gjorde för en minut sedan? Det som händer är att jag också förpestar tillvaron för mig och min omgivning. Livet är för kort för det!

Floskler kanske några av er tänker, men jag skulle så gärna vilja ha det där perfekta liv och leverne som jag drömmer om – min drömvärld, det som skulle vara det bästa för mig just idag. I morgon kanske den drömtillvaron ser annorlunda ut, men då får man jobba utifrån det då…

Våga vara spontan, planera gärna men mer för att ha lite delmål, ”stolpar” att sätta ut riktningen mot. För vi är alltid på väg – hela tiden – mot något…

Relaterad bild

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s