En bit Svensk historia

Idag vaknade jag å väckte tuppen… har inte vaknat så tidigt en enda morgon under semestern. Vi packade ihop och drog oss till Kyrkö mosse och bilkyrkogården.

Ett stycke nostalgi på en mosse där det står ett gäng skrotbilar – eller snarare delar av dem. En sorglig stämning över deras öden, men de har förmodligen tjänat sitt syfte. Och gör ju till viss del det fortfarande genom att visa upp sig så gott det går i den form de nu är i.

En lugn och skön plats att strosa runt i i vilket fall. Man kan gå i sina egna tankar och fundera över vem som ägt vilken bil och vad som gjorde att de hamnade där helt övergivna… och varför… allt är öppet för egen tolkning😊

Fortsatte sedan vårt turistande med att besöka IKEA-museumet. Otroligt intressant och imponerande av Ingvar att vara så kreativ, öppen och inkännande. På nåt sätt före sin tid och tänkte inte så mycket ”om” utan bara körde på och gjorde!

Spännande också att se de uppbyggda modellrummen från de olika årtiondena.

Fortdatte därefter till Ljungby och Biltema. Blev kvar där ett tag för Hasse bytte bromsbelägg. Mitt i solen på parkeringen. Men det va nog tur att vi stannade där å gjorde det för det blev ett par extrasvängar in för komplettering 😜

Han fick till det och vi fick slut på gnällandet. Åkte vidare norrut och eftersom Hasse behövde jobba lite kunde jag passa på å kika runt på gekås en sväng.

For sedan till ”vårt” övernattningsställe här i trakten för lite käk, en dusch och sista avsnittet av Macahan…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s