otrevliga grannar

Campingen vi bott på i natt kan jag med varm hand rekommendera om ni är i närheten. Midicamping Van der Burgh heter den. Vi betalade 24.50€ för en natt med el, en tvättpollett, internet och sex ägg. Dusch kostade 0,50€/5 min.

Jättemysig plats med små gårdar med plats för 8-10 campingekipage inramade av höga häckar.

Åkte vidare på förmiddagen och kom snart förbi Europoort – ett gigantiskt hamnområde som hör till Rotterdams hamn (världens största hamn fram till 2004).

Vi besökte Maeslantbarriären – en enorm ”sluss” som stängs vid oväder för att hålla havet utanför. Hela området här ligger under havsnivån så det skulle vara förödande om man inte kunde reglera nivån.

Ungefär hälften av landet ligger mindre än en meter över havet och en fjärdedel ligger faktiskt under havsytans nivå […] Många lågt liggande områden skyddas av vallar. Stora delar av landet är gammal havsbotten, till exempel provinsen Flevoland. Dessa områden kallas poldrar.  (Hämtat från Wikipedia)

Spännande konstruktioner och otroligt precis planering.

Därefter var det storväg norrut mot Den Helder. Dock vek vi av efter ett tag och kom på våra små smala vägar igen. Helt fantastiska små byar där husen längs med vägen hade en kanal mellan väg och trädgård vilket gjorde att de behövde broar till uppfarten. Supersöta, men det kanske inte alltid är så praktiskt.

Vi gled in på ett Lidl och Hasse hittade billig öl så han slog till å köpte en hel back 😉. Nu sitter vi på camping dark dunes och jäser efter ännu en grilltallrik 😊

En sån där ”missvald” camping. Tråkig, mörk och ger en känsla av ogästvänlighet. Dessutom får man ta med eget papper till toan! Grannarna omkring oss är ganska missnöjda med att vi inkräktar på deras område – pekar och funderar, ruskar på huvudena och tjattrar… Tur vi åker tidigt imorgon…

(Traktorn nedan är tillägnad Emil ❤ )

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s