Lång varm dag

Åkte från ställplatsen tidigt (för oss) och stannade sedan på en parkering intill floden Maas i den supermysiga saxofonstaden Dinant. Åt frukost och tog en promenad för att föreviga den häftiga infarten, de söta gränderna och smala gatorna…

Vi fortsatte denna fantastiskt varma dag till Les Jardins d’Annevoie, en grön trädgård med mycket vatten och fontäner. Här fanns också en massa skulpturer, labyrinter och en slottliknande byggnad. Trots värmen var det mysigt att ströva längs grusgångarna.

Efter den upplevelsen drog vi vidare, ac’n på i bak och fläkten på högsta fart… snart kom nästa strapats… Google maps inställd på ”undvik motorvägar” och vi hamnade på extremt smala vägar! Nästan i klass med våra grusvägar hemma.

Ja vi åkte en bra bit åt fel håll på enkelriktad väg… funderade varför de mötande såg så förvånade ut 😝Vi valde därefter att åka storvägen 😊

Ca 2 timmar efter E-vägar hittade vi Brygge. Fantastiskt mysig stad -igen! Lite Uppsala över de, massor av cyklister, folk och bussar. Och man åkte (för att hitta parkering) å hade ingen aning om vart man va i förhållande till nåt man sett. Inte minst va det mycket enkelriktat.

Kanaler i stan, trånga gator, mysiga restauranger och alla möjliga olika sorters folk. Vi käkade pizza på stan innan vi ilade vidare för att handla mjölk och ost som tagit slut under dagen.

Va på två ställen och tydligen är det så här i Belgien att mjölken säljs okyld! Och då får det vara för min del. Vad är det för mjölk?

Svettig, illaluktande och trött försökte vi sedan hitta ställplatsen vi sett ut… busted! De hade tagit bort dem alla… dessutom stänger ju allt runt kl 18.00 här så vi va rätt rökta. 4:e campingen vi hittade släppte ändå in oss tack o lov.

Nu är det dusch och sova kvar av den här dagen. Duschen får bli i bilen eftersom vi inte har några polletter… men det går hur bra som helst 😉

Fotona kommer imorgon… nätet här är inget vidare…

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s