Det går upp och ner i alperna

Idag åkte vi bara en liten bit och hamnade i Berghof och Örnnästet. 24% lutning upp till en parkering där vi sedan fick ta buss resten av vägen.

I 20 minuter åkte vi buss på slingrande, smala serpentinvägar och kom så småningom upp på C:a 1500 m.ö.h. Redan här var det en fantastisk utsikt.

Men nu va vi på plats så vi tog hissen upp till självaste gömstället (som H inte gillade och va inte där så mycket). Magnifik utsikt åt alla håll trots det inte alltför klara vädret. Hela härligheten ligger på 1834 M.ö.h.

Jag bet ihop och klarade av att gå så långt upp man kunde på den – i mina ögon – alltför förstörda plats. Självklart är detta en ”turistfälla” men lite mer hade man kanske kunnat bevara. Nu var hela huset en restaurang.

Nåja, det är en skithäftig känsla att ha varit dit iaf.

Vi fortsatte sedan genom alpbyar, upp å ner, för att så småningom kunna åka kabinbana i Hochklning. När vi kom dit vi trodde det va så va allt stängt. Däremot hittade vi ett annat ställe där man kunde åka linbana upp på toppen, men då regnade det så vi struntade i det. Vi hade ju varit på toppen (dit linbanan gick).

Vi har inte åkt jättelångt idag, mer uppåner… men där vi åkt är det fantastiskt vackert och man frågar sig om man någonsin kan bli trött på dessa vyer.

Hasse älskar detta alplandskap, att köra här, se å uppleva. Själv är jag skeptisk ibland och lider med vår stackars bil i nedförsbackarna (mest). Men som sagt, det fantastiska omkring oss är magiskt!

Vi fortsatte till Zell am see och hittade en camping att ta in på; Panorama camp Zell am see. 23,50€ för camping inkl. det som ingår i campingservice. El kostade 0,70€/kWh

Rutten idag:

Vi har det jättebra! Det är faktiskt inte så långt till alperna… vi har nu åkt c:a 220 mil…
I morgon vänder vi norrut igen även om det går lite åt väster också 😉

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s