Klyschor – självklart!

Vår onsdag startade tidigt eftersom vi hade bokat en båttur på Geirangerfjorden. Kl 9.00 startade den urhäftiga färden längs den 15 km långa fjorden med upp till 1600 meter höga berg omkring och med vetskapen om att fjorden är 260 meter djup på det djupaste stället – maffigt minst sagt.

Vi fick höra historier om ”de sju systrarna” Vattenfallen som kastar sig nedför berget och såklart om ”friaren”, vattenfallet mitt emot som friat till var och en av systrarna utan framgång. Tyvärr blev hans hjärtesorg för hård och han tog till flaskan – och visar det tydligt för alla som reser förbi 🙂 (Formationen i mitten som det knappt rinner något vatten på)

Ytterligare ett vattenfall vid namn ”Brudslöjan” finns här, men det va lite dåligt fall den här tiden – den ska man helst se i maj-juni. Det fanns också ett par oländigt belägna bostadshus i bergen varav det ena berättades det lite grann om – dels att alla barn var tvungen att sitta fastknutna i rep för att inte ramla ner men det va mera som jag inte riktigt hängde med på.

10

Och så – sist men inte minst – såg vi Predikstolen. En klippa hängandes över fjorden som en präktig talarstol. Det va en otroligt trevlig resa.

7

När vi sedan kommit i land igen så lämnade vi denna norska pärla för den här gången. Vi kämpade oss upp genom elva hårnålskurvor till Örnesvingen – en utsiktsplats på 620 meter över havet och med utsikt över Geiranger, fjorden och flera av vattenfallen. Bilderna kan se lite lika ut för en som inte varit på plats och självklart är det lite samsamma, men jag är så otroligt fascinerad av detta landskap att jag inte kan låta bli…

Därefter fortsatte vår resa i något lugnare stil, lite lagom fjällvägar en färja och både berg och dalar. Lika vackert överallt och ändå så otroligt olika.

Vi åkte en stund och kom så småningom till Gudbrandsjuvet. Det är inte alls sig likt från när vi va här sist – men det är klart att det händer saker på 22 år eller?!?

Vi kom fram till det ställe där jag skulle leta efter ett meddelande från en kollega hemma i ”Viken”. Tyvärr var nog mitt huvud alldeles för proppat med alla upplevelser för jag kunde inte tänka vad det kunde vara för ”speciell” byggnation han skapat så jag hittade inget meddelande… Kom på senare att det kanske va nåt jag såg, men det visar sig när jag träffar honom och frågar 😉

Så kom vi då till Norges största turistattraktion (?) Trollstigen! WOW… gånger många… och ja jag vet att det är klyschigt och att jag använder samma ord om och om igen… Men det ÄR magiskt, magnifikt och heeelt fantastiskt! Detta slår mycket av vad jag upplevt! Vackert, lutande, skrikande motorer, möte av bussat, folk som inte kan köra, skräck och en natur som är något av det finaste jag sett.

Tyvärr har jag inte införskaffat mig något bra objektiv för den här typen av resor, men foton gör ingenting rättvisa i alla fall så de får duga… jag tar med mig känslan hem 😉

Som om inte detta va nog för en dag så valde vi att fortsätta istället för att stanna och sova efter RV63. Åndalsnes fick ett besök för inhandling av det viktigaste i matväg innan vi fortsatte mot Trollväggen. Inte lika ”aha” och ”åhh” men imponerande.

När vi sedan skulle leta på ett par ställen vi blivit tipsade om av Örjan hamnade vi i bilkö. Efter en stund kom en tradarchaffis och informerade oss om att vägen skulle vara stängd i minst två timmar till eftersom det skett en olycka lite längre fram.

26

Då bestämde vi oss för att åka tillbaka å hitta en camping som passade. Vi hamnade på Trollväggens Camping och ska alldeles strax käka lite – grillad kyckling, färskpotatis och majs… Kan det bli mer campingliv?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s