En galen sagovärld – så nära…

men ändå så långt borta!

Att ha semester är skönt på många vis, men en sak jag uppskattar högt är att man sover till man vaknar av sig själv! Kl. 9.00 vaknade jag idag – visserligen av att Hasse stängde dörren när han drog iväg för att hämta morgonfrallor som vi beställt.

Rasslade oss iväg efter många om och men, stannade på ställen där vi tyckte det va lite extra fint (och där det gick).

Fortsatte att följa vattnet (RV15) mot Grotli där vi fått rådet att vika av och ta en omväg till Geiranger. En turistväg – Gamle Strynefjellsvegen – som slingrade sig fram mellan bergsmassiv, vatten och lavor. Smal som tusingen va vägen och jag är otroligt glad att Hasse är så lugn som han är för det va riktigt trångt på sina håll.

Men själva naturen, omgivningarna, atmorfären är helt ofattbar. Man kan inte tro att det är sant! Det är lite som en sagovärld. Jag kände mig väldigt liten och ”uppslukad”… Det vimlade när vi klev ur bilen och tog på allt som för att se att det faktiskt är verkligt. Bilder säger egentligen ingenting, man kan se hur vackert det är men man kan aldrig någonsin via ett foto förmedla en känsla – inte på samma sätt som att uppleva. Rekommenderar denna väg varmt om någon av er som läser funderar på en tripp till Norge.

Vi fortsatte sedan genom tunnlar – den ena längre än den andra – och kom så småningom till ”the big election” ska vi eller ska vi inte åka till Dalsnibba? Vad är det som gjort att Mats aldrig åkt dit? Är det så farligt? Va sjutton – massor av trafik där ju, inte minst en massa stora bussar! Kan dom så kan vi! Åh shit va vi inte ångrade oss – i alla fall inte när vi redan var där uppe. Fantastisk utsik t 1500 meter över havet. Vi såg både snöklädda berg och grönskande dalar – och allt däremellan. Sjukt fint!

MEN… man ska ner också!!! Åh vad jag tyckte synd om vår tappre Adde som fick kämpa så! Men ner kom vi säkert och bra. Sedan fortsatte dessa serpentinvägar och vi hamnade i Geiranger. Ett vackert ställe med mysiga små restauranger, caféer och bodar. Tyvärr är det galet dyrt här och dessutom fungerar inte öppettiderna som hemma i Sverige – det mesta har stängt på söndagar och stänger tidigt på vardagar… Vad bortskämda vi är ”hemma”!

Overkligt fint är det här i alla fall. Stora båtar ligger i viken, det finns massor av varianter på båtar man kan köpa sig en tur med för att utforska fjorden, man kan hyra små ”smart”-bilar, man kan hyra kajaker och cyklar – förmodligen finns det tusen andra saker man kan göra också, men vi valde att bara se och njuta av att vara här. I morgon vet man däremot aldrig vad som händer 😛

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s