Nytt land -en annan värld

Så är då dagen här, då vi tar steget och åker in i Norge.

En helt vanlig natur som sakta men säkert förändras ju längre vi åker. Det går liksom inte att beskriva med varken ord eller bilder – man måste uppleva detta. Vi valde att åka E16 och senare E6 norrut via Hamar, Lillehammer och sedan Otta, utmed Gudbrandsdalen.

Vattnet vi åkt efter är alldeles grönt av mineraler (tror jag) och det är berg och dalar överallt. Det kommer rätt vad det är en rejäl regnskur som slutar lika tvärt som den började. Solen skiner däremellan, men det märks att vi åker mot lite svalare ställen.

Vi stannade vid ett vattenkraftverk efter vägen och det är vilda krafter som passerar där. Och självklart ville Hasse visa mig vart han va och jobbade tillsammans med Kecke för två somrar sedan… Brumund Såg…

Vid Otta svängde vi av Rv 15 och hittade en av alla små fina campingarna. Camping i Norge passar mej alldeles utmärkt! Inte massor av folk som låter hela tiden, ingen som studerar varje steg du tar, fritt och inte så tätt mellan vagnar, bilar och tält och galet vackert belägna – i alla fall de vi sett där vi åkt.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s